مصاحبه و گزارش

مجمع عمومی عادی سال 1400 انجمن صنفی شرکت ­های اتوماسیون صنعتی

مجمع عمومی عادی سالیانه­ انجمن صنفی شرکت ­های اتوماسیون صنعتی در بیست و هفتمین سال فعالیت این انجمن در روز چهارشنبه مورخ 6 بهمن ماه سال 1400 در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد. این مجمع که از ساعت 14:00 آغاز شد، همچون سال­ های گذشته در نوبت اول به رسمیت رسید که این خود نشانی از اعتقاد و اراده­ اعضای این انجمن دیرپا به فعالیت ­های صنفی و گروهی می ­باشد.

ارائه­ گزارش عملکرد یک ساله­ هیأت مدیره و دبیرخانه

مهندس علی کاوندی عضو منتخب هیات مدیره دوره دهم

پس از اعلام رسمیت جلسه توسط نمایندگان اتاق بازرگانی و وزارت کار، نسبت به انتخاب اعضای هیأت رییسه­ مجمع عمومی اقدام شد که با اکثریت آراء، آقای مهندس میرحامد شجاعی از شرکت پتسا صنعت، به سمت رییس جلسه، آقای مهندس امیرنصرت ذوالفقاری از شرکت تام ایران­ خودرو، به سمت نایب رییس، آقای مهندس علیرضا مهابادی از شرکت مهندسی کنترل­ های صنعت حنیف به عنوان ناظر اول، آقای دکتر علی آسایش از شرکت انرژی کویر پایا به عنوان ناظر دوم و سرکار خانم مهندس غزل بابایی از شرکت آروین فناور ویرا به عنوان منشی جلسه انتخاب شدند.

گفتنی است آقای سید ماهان میرشفیعی به عنوان نماینده­ معاونت تشکل ­های اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و سرکار خانم قنبرعلی به عنوان نماینده­ سازمان ­های کارفرمایی و کارگری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این جلسه حضور داشتند.

پس از انتخاب هیأت رییسه، دستور جلسه قرائت شد و بعد از آن گزارش عملکرد یک ساله­ هیأت مدیره و دبیرخانه و هم چنین کمیته های عمومی و تخصصی انجمن توسط اعضای هیأت مدیره­ دوره­ نهم، دبیر انجمن و رؤسای کمیته ­ها ارائه شد و مورد تصویب مجمع محترم قرار گرفت. ارائه­ گزارش عملکرد هیأت مدیره با بیانات آقای مهندس فرهادی رییس هیأت مدیره­ دوره­ نهم آغاز شد.

تقویت جایگاه صنعت گران در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران

مهندس حسین فرهادی عضو هیأت مدیره دوره نهم

تداوم عضویت در هیأت نمایندگان اتاق ایران و حضور در جلسات ماهانه­ هیأت نمایندگان؛ عضویت در کمیسیون صنعت احداث و خدمات فنی و مهندسی اتاق ایران؛ حضور در گرد­همایی ­ها، جلسات و دوره­ های آموزشی اتاق؛ اطلاع ­رسانی هیأت­ های تجاری و اتاق های مشترک به اعضا؛ همکاری در طرح پایش ملی محیط کسب و کار و انجام وظایف قانونی در قبال اتاق در خصوص مجامع انجمن؛ از جمله اقداماتی بود که فرهادی، عضو هیأت مدیره­ دوره­ نهم انجمن، در صحبت­ های خود به آن­ ها اشاره کرد و به نتایج به­ دست آمده از جمله، اخذ رتبه­ B در نظام رتبه ­بندی تشکل ­های عضو اتاق ایران، ارتقاء جایگاه و اعتبار انجمن در میان تشکل ­های عضو اتاق، بهره ­مندی از کمک­ های اتاق به تشکل ­ها و ارتقاء دانش کارکنان دبیرخانه در حوزه­ فعالیت ­های تشکلی اشاره نمود. وی هم چنین تداوم جذب کمک­ های نقدی و غیرنقدی اتاق به انجمن، استفاده از پتانسیل ­های قانونی در اختیار اتاق به منظور رفع موانع صنفی اعضای انجمن و تلاش در جهت تقویت جایگاه صنعت گران در اتاق را به عنوان اقدامات پیشنهادی جهت قرارگرفتن در دستور کار هیأت مدیره­ دوره­ دهم انجمن پیشنهاد نمود.    

حضور نمایندگان انجمن اتوماسیون در هیأت­ های حل اختلاف مالیاتی

فرهادی در ادامه­ صحبت ­های خود، حضور نماینده­­ انجمن در اتاق فکر تأمین اجتماعی معاونت کسب و کار؛ تعامل نزدیک با واحد حفظ و ارتباط با اعضا؛ تمدید حکم نمایندگان انجمن در ادارات امور مالیاتی شمال، جنوب، شرق، غرب و مرکز تهران و هم چنین ارزش افزوده، مؤدیان بزرگ و مؤدیان متوسط در راستای بند 3 ماده 244 قانون مالیات ­های مستقیم؛ حضور در گردهمایی­ ها، جلسات و دوره­ های آموزشی اتاق تهران و بهره ­گیری از حمایت مالی این اتاق را به عنوان مواردی از تعامل انجمن طی یک سال گذشته با اتاق تهران برشمرد.

مهندس همایون رشیدی
عضو منتخب هیات مدیره دوره دهم

شورای هماهنگی تشکل­ های مهندسی، صنفی، حرفه ­ای کشور رابط دولت و بخش خصوصی

فرهادی در ادامه به موضوعات در دست پیگیری در شورا با توجه به جایگاه شورا به عنوان رابط انجمن­ با سازمان برنامه بودجه اشاره کرد و حضور در مجامع شورا؛ حضور در کمیته ­های تخصصی بازنگری آیین ­نامه ­های رتبه­ بندی پیمان کاران، مشاوران و پیمان کاران طرح و ساخت؛ معرفی نماینده انجمن به کمیته بهره­ برداری و نگهداری (بن)؛ همکاری در تنظیم اساسنامه­ شورا؛ حضور در فرآیند تأسیس فدراسیون توسعه­ گری؛ حضور در فرآیند انتخابات نظام مهندسی ساختمان کشور با همراهی تشکل­ های عضو شورا؛ حضور در کمیسیون طرح و برنامه؛ حضور در کمیته تشخیص صلاحیت و حضور در جلسات نهاد تعامل را از موارد همکاری انجمن و شورا برشمرد.

انجمن اتوماسیون، انجمن برتر فنی و مهندسی کشور

در بخش دیگر گزارش عملکرد هیأت مدیره، آقای مهندس شهابی، نایب رییس هیأت مدیره دوره­­ نهم انجمن به تعاملات صورت گرفته با وزارت صمت اشاره نمود. وی، انتخاب انجمن صنفی شرکت­ های اتوماسیون صنعتی به عنوان انجمن برتر فنی مهندسی کشور برای ششمین سال پی در پی و هم چنین حضور نماینده­ انجمن در کارگروه­ های انتخاب شرکت­ ها و انجمن­ های برتر فنی و مهندسی کشور به دعوت معاونت پژوهش وزارت صمت را نشانی از جایگاه والای انجمن در وزارت صمت برشمرد و بر لزوم ارتقاء سطح تعاملات انجمن با ادارات مرتبط در این وزارت خانه تأکید کرد.
ارائه­ اطلاعات درخواستی به این وزارت خانه و سازمان­ های زیر مجموعه؛ پیگیری درخواست ­های کمیته­ تخصصی تأمین کنندگان؛ برگزاری جلسه با مدیران دفتر صنایع برق و الکترونیک وزارت صمت و کارشناسان این اداره کل در خصوص موضوعات مبتلابه اعضای انجمن؛ اعلام موارد  نقض قانون حداکثر استفاده از توان داخل؛
پاسخ گویی به استعلامات وزارت صمت در خصوص ساخت داخل اقلام و پروژه­ های اتوماسیون صنعتی؛ از جمله موارد حایز اهمیتی بود که شهابی پیرامون مناسبات انجمن با وزارت صنعت معدن و تجارت به آن ها اشاره کرد.
در ادامه گزارش تعاملات انجمن با وزارت صمت، فرهادی، عضو هیأت مدیره­ دوره­ نهم انجمن، به حضور نمایندگان انجمن در هیأت نظارت قانون حداکثر و کمیته­ کارشناسی ذیل این هیأت اشاره نمود و بر این نکته تأکید کرد که لازم است با حفظ این کرسی، تلاش شود تا شرکت­ های عضو انجمن به  سهم حداکثری از پروژه ­های اتوماسیونی کشور دست یابند. وی، پیگیری اجرای اصولی قانون حداکثر و تعامل با دفاتر تخصصی برق و ماشین ­سازی و اعلام و به­ روزرسانی فهرست توانمندی­ های اعضای انجمن را به عنوان موارد پیشنهادی خود به هیأت مدیره­ جدید انجمن مطرح کرد.

دکتر خلیل سجاد
عضو منتخب هیات مدیره دوره دهم

تدوین فهرست تفکیکی بخش اتوماسیون AVL با همکاری انجمن اتوماسیون

در ادامه­­ گزارش عملکرد یکساله­ انجمن، آقای مهندس باباپور رییس هیأت مدیره­ دوره­ نهم انجمن، با اشاره به نشست­ های چندباره­ نمایندگان انجمن با مدیرکل اداره تأمین و تجاری­ سازی فناوری و مدیران مربوطه، در خصوص اجرای قانون حداکثر استفاده از توان داخل در پروژه ­های صنعت نفت، تدوین فهرست تفکیکی بخش اتوماسیون صنعتی فهرست بلند منابع واحد سازندگان صنعت نفت به درخواست اداره کل تأمین و تجاری­ سازی فناوری با همکاری مستقیم انجمن را یکی از دستاوردهای مهم هیأت مدیره­ دوره­ نهم قلمداد کرد و ابراز امیدواری کرد که با عملکرد هدفمند و مدبرانه مدیران انجمن، در آینده نیز شاهد نقش آفرینی انجمن در سامان­دهی بازار صنعت نفت کشور به عنوان بزرگ ترین بازار شرکت­ های اتوماسیونی و در نتیجه سهم حداکثری اعضای انجمن از پروژه ­های این صنعت باشیم.
اعلام توانمندی­ های اعضای انجمن در قالب خوداظهاری، به اداره کل تأمین و تجاری ­سازی فناوری؛ اعلام همکاری جهت ایجاد بسترهای ارزیابی تجهیزات و قطعات سامانه ­های کنترل ایمنی و ابزاردقیق و پیشنهاد راه کارهای عملیاتی جهت پشتیبانی و رفع موانع بخش تولید به اداره مذکور از دیگر نکات حائز اهمیت در گزارش باباپور بود.

پیگیری منافع مشترک بخش خصوصی از طریق فدراسیون صنعت نفت ایران

مهندس رضا خلیلی
عضو منتخب هیات مدیره دوره دهم

عضویت در هیأت رییسه­ فدراسیون صنعت نفت ایران، حضور در جلسات و نشست ­های فدراسیون، عضویت در کمیسیون تصمیم سازی فدراسیون، از جمله مواردی بود که در گزارش آقای مهندس فرهادی، به آن ها اشاره شد. فرهادی به حضور فعال در فدراسیون به منظور پیگیری منافع مشترک بخش خصوصی از طریق این فدراسیون و تثبیت جایگاه آتی انجمن در فدراسیون تأکید کرد و معرفی انجمن به عنوان یک تشکل فعال و تأثیرگذار به دیگر تشکل­ های بخش خصوصی را از نتایج مثبت حضور انجمن در فدراسیون صنعت نفت ایران دانست.

پیگیری مطالبات اعضای دانش بنیان از طریق مجمع تشکل­ های دانش بنیان

در ادامه­ این گزارش، آقای مهندس پژمان تراکمه، عضو هیأت مدیره­ دوره­ نهم انجمن و عضو هیأت مدیره­ مجمع تشکل ­های دانش بنیان مواردی را در خصوص همکاری انجمن با مجمع مذکور ارائه نمود. تراکمه معرفی انجمن به عنوان یک تشکل فعال و تأثیرگذار به دیگر تشکل ­های دانش بنیان بخش خصوصی و فراهم شدن امکان پیگیری مطالبات اعضای دانش بنیان انجمن را از دستاوردهای حضور انجمن در تشکل مذکور برشمرد و بر لزوم حضور فعال انجمن در مجمع به منظور پیگیری منافع شرکت­ های دانش بنیان و تقویت جایگاه انجمن در این مجمع تأکید نمود.

کمیته­ های عمومی و تخصصی، اتاق­ های فکر انجمن

مهندس محمد حسن ابراهیمی یزدی
عضو منتخب هیات
مدیره دوره دهم

پس از اتمام گزارش هیأت مدیره، نوبت به ارائه گزارش عملکرد کمیته­ های عمومی و تخصصی انجمن رسید.

اتاق­ های مشترک، کانالی جهت ورود اعضای انجمن به بازارهای برون­ مرزی

شهابی، رییس کمیته توسعه مناسبات و همکاری­ های مشترک، با اشاره به برگزاری 28 جلسه از سوی کمیته مذکور، شرکت یکپارچه اعضای انجمن در نمایشگاه مجازی ایران و عمان را که برای اولین بار در سال 1400 رخ داد، به عنوان یکی از دستاوردهای ارزشمند کمیته در سال گذشته برشمرد. وی در ادامه به عضویت انجمن در اتاق ­های مشترک و پتانسیل حضور در اتاق­ های مشترک به نفع توسعه بازار کار اعضا اشاره کرد. از نگاه شهابی توسعه بازار داخلی و خارجی اعضا موضوعی است که کمیته­ توسعه مناسبات باید به عنوان مهم ­ترین مأموریت خود مد نظر داشته باشد.

تبین مواضع انجمن پیرامون موضوع امنیت سایبری صنعتی

در ادامه، نوبت به گزارش کمیته امنیت سایبری صنعتی توسط رییس این کمیته، آقای مهندس مرتضی سرلک از شرکت فناپ، رسید. وی با اشاره به اینکه از دوره جدید فعالیت کمیته چندماهی بیش تر نمی­ گذرد به موارد زیر به عنوان اهم اقدامات کمیته اشاره نمود:
تشکیل کارگروه تخصصی تشکیل کارگروه تخصصی کارشناسان خبره؛ فراخوان تشکیل کارگروه نمایندگان اعضاء؛ تعیین استراتژی تدوین موازین امنیت سایبری صنعتی براساس مخاطبین؛ ارسال نامه به مراجع ذی­ صلاح و نهادهای حاکمیتی در راستای اطلاع­ رسانی به ایشان بابت تشکیل کمیته­ امنیت سایبری در انجمن و هم چنین درخواست جلسه جهت دریافت رویه ­ها و دستورالعمل­ های مورد تأیید ایشان؛ برگزاری جلسه با شرکت­ های کارفرما جهت معرفی و دریافت نیازمندی­ های فنی؛ برگزاری جلسه با دو شرکت مکو و ساب تک کیش جهت معرفی محصولات ایشان و بررسی از منظر موازین امنیتی مد نظر شرکت­ های کارفرمایی؛ برگزاری جلسه با مرکز تحقیقات صنایع انفورماتیک جهت بررسی زمینه­ های همکاری مشترک و پیرو آن عقد تفاهم نامه­ همکاری مشترک در زمینه­ اجرای آزمون، توسعه استانداردهای حوزه­ امنیت سایبری و هم چنین اجرای پروژه و برگزاری رویدادهای مشترک.
سرلک، جایگاه سازی و تبین مواضع انجمن در قبال موضوع امنیت و شناخت مسیر، چالش­ ها و تبین چشم انداز اقدامات آتی را دو دستاورد اقدامات کمیته برشمرد.

مهندس احمد نصری مهاجری
عضو علی البدل هیات
مدیره دوره دهم

وی، ایجاد بستر ارتباطی اثربخش میان اعضای انجمن و نهادهای حاکمیتی، دسته ­بندی و تدوین آیین­ نامه ­ها و الزامات جامع بومی براساس استانداردها و مقررات داخلی، آشنایی اعضا (تولیدکنندگان، یکپارچه سازان) و کارفرمایان (کاربر نهایی) با مفاهیم و الزامات حوزه­ امنیت سایبری، ارزیابی و امکان­ سنجی جهت ورود به جایگاه آدیتوری و فرهنگ­ سازی و اطلاع­ رسانی الزامات امنیتی به ذی نفعان را به عنوان مهم ­ترین وظایف کمیته برشمرد.

ارزیابی و رتبه­ بندی کارشناسان اتوماسیون صنعتی توسط انجمن اتوماسیون

در ادامه آقای مهندس مهرداد رستگار رییس کمیته­ عمومی پژوهش، فناوری و آموزش انجمن ضمن ارائه گزارش کوتاهی از اقدامات و دستاوردهای این کمیته، از پایان کار تدوین نظام ارزیابی کارشناسان اتوماسیون صنعتی و ورود به فاز اجرای این نظام در آینده  نزدیک خبر داد. بر این اساس، از یک سو  کارشناسان اتوماسیون صنعتی در تمامی رشته­ ها و زمینه­ های تخصصی می­ توانند از طریق حضور در آزمون­ های مربوطه که براساس نیاز روز صنعت اتوماسیون کشور تدوین و تنظیم شده ­اند توانایی و دانش خود را براساس استانداردهای روز دنیا محک زده و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنند و از سوی دیگر کارفرمایان این حوزه خواهند توانست در فرآیند جذب و استخدام نیروهای تخصصی با خیالی آسوده براساس رتبه و تخصص تعیین شده برای متقاضیان کار، نیروی کار مورد نیاز خود را انتخاب نمایند.

آمادگی کمیته حقوقی انجمن جهت داوری در قراردادهای اتوماسیونی

مهندس مهران باباپور
عضو علی البدل هیات
مدیره دوره دهم
عضو هیأت مدیره دوره نهم

آقای پژمان تراکمه، عضو هیأت مدیره دوره نهم و رییس کمیته عمومی حقوقی انجمن، پس از ارائه گزارش مختصری از اقدامات و فعالیت­ های این کمیته به حاضران در مجمع، با تأکید بر حضور افرادی که هم بر حوزه ­های تخصصی اتوماسیون اشراف کامل دارند و هم بر امور حقوقی و قراردادها مسلط هستند بر آمادگی این کمیته جهت پذیرش امر داوری قراردادهای اعضای انجمن با یکدیگر و با کارفرمایان در صنایع مختلف تأکید کرد و از اعضا درخواست نمود که به منظور کاهش حداکثری مشکلات قراردادی، از پتانسیل ارزشمند کمیته حقوقی در امر داوری بهره بگیرند.

معرفی کمیته تخصصی نفت از طریق حضور قدرتمند در رویدادهای تخصصی

کمیته تخصصی نفت به­ عنوان باسابقه ­ترین و در عین حال فعال­ ترین کمیته­ تخصصی انجمن، نخستین کمیته­ ای بود که گزارشش توسط آقای مهندس رشیدی، رییس این کمیته به حاضران در مجمع عمومی سال 1400 ارائه شد. رشیدی به عنوان اهم اقدامات کمیته به طور خلاصه به موارد زیر اشاره نمود:

تدوین سند چشم انداز کمیته؛ تدوین اهداف کمیته؛ اجاره­ فضای تبلیغاتی وبسایت iimag به مدت یک سال جهت معرفی کمیته؛ همکاری با کمیته یکپارچه ­سازان جهت بررسی مسائل شرکت­ های عضو انجمن و تدوین سند توانمندی اعضای سازنده و یکپارچه­ ساز و تهیه فرمت خوداظهاری اعضا در وندور لیست نفت به درخواست هیأت مدیره؛ تعامل با انجمن صدور خدمات فنی و مهندسی؛ تعامل با فدراسیون صنعت نفت؛ حضور در نمایشگاه ساخت داخل نفت و گاز عسلویه در قالب پاویون و تهیه و چاپ کاتالوگ جامع کمیته به همراه کارت ویزیت هیأت رئیسه.

مهندس مرتضی سرلک

رشیدی در ادامه به برنامه­ های آتی کمیته از جمله راه اندازی شبکه­ های اجتماعی کمیته؛ حضور در نمایشگاه نفت و گاز تهران؛ حضور در پنل همایش و نمایشگاه میترینگ؛ پیگیری و برگزاری جلسات مرتبط با نتایج نمایشگاه نفت عسلویه؛ نیازسنجی و برگزاری جلسه با دﮐﺘﺮ زﯾﺪی ﻓﺮد، ﻣﻌﺎون وزﯾﺮ در اﻣﻮر ﻣﻬﻨﺪﺳﯽ، ﭘﮋوﻫﺸﯽ و ﻓﻨﺎوری؛ نیازسنجی و برگزاری جلسه با آﻗﺎی دﮐﺘﺮ ﺻﻔﻮی، ﻣﺪﯾﺮ ﺗﺪارﮐﺎت ﻣﺠﺘﻤﻊ ﭘﺎرس ﺟﻨﻮﺑﯽ؛ نیازسنجی و برگزاری جلسه با آﻗﺎی ﻣﻬﻨﺪس ﻣﻠﻘﻦ، رﺋﯿﺲ آﻣﻮزش ﻣﻨﻄﻘﻪ وﯾﮋه؛ نیازسنجی و برگزاری جلسه با آﻗﺎی رﻧﺠﺒﺮ، اﻧﺠﻤﻦ ﮐﺎرﻓﺮﻣﺎﯾﯽ ﭘﺎﻻﯾﺸﮕﺎﻫﯽ و نیازسنجی و برگزاری جلسه با آﻗﺎی ﻣﻬﻨﺪس ﺧﺪری ﻣﺴﺌﻮل ﺗﻌﻤﯿﺮات ﭘﺎﻻﯾﺸﮕﺎه دوم پارس جنوبی اشاره نمود.

تدوین نظام ارزیابی محصولات سازندگان داخلی توسط کمیته تخصصی سازندگان

آقای مهندس رضا شیت ره، رییس کمیته تخصصی سازندگان، به دلیل تداخل این زمان مجمع با سفر کاری ایشان، در مجمع امسال حضور نداشتند. از این رو آقای مهندس مرتضی مخلص آبادی، نایب رییس کمیته­، وظیفه ارائه گزارش عملکرد کمیته سازندگان را به حاضران در مجمع بر عهده گرفتند. مخلص آبادی در گزارش خود به تدوین آیین ­نامه ارزیابی محصولات سازندگان داخلی از سوی کمیته تخصصی سازندگان به عنوان یکی از دستاوردهای ارزشمند کمیته طی یک سال اخیر اشاره کرد. وی اعلام کرد که آیین­ نامه مذکور پس از اخذ نظر خبرگان انجمن و تدقیق بسیار زیاد در رفع کاستی­ های احتمالی و هم چنین اجرای آزمایشی برای 5 شرکت از اعضای انجمن، در صحن کمیته به تصویب رسیده و جهت تأیید و اجرایی شدن به هیأت مدیره ارسال گردیده است.
تشکیل کارگروه سازندگان کنتورهای هوشمند و برگزاری 30 جلسه کارگروه، موضوع مهم دیگری بود که مخلص ­آبادی در گزارش خود به آن اشاره کرد.

مهندس مسعود مهرداد
بازرس انجمن


تدوین تعهدنامه جمعی و حرفه ­ای که در حال حاضر به امضای کلیه اعضای کمیته تخصصی سازندگان کنتور هوشمند آب رسیده است؛ جلسه با خانم دکتر انوشه رحمانی، رییس مرکز ملی تأیید صلاحیت ایران، با هدف امکان سجی عقد تفاهم نامه همکاری با هدف استفاده از توان کارشناسی کارشناسان انجمن در ارزيابی موارد تخصصی در حوزه­ های مختلف سامانه ­های کنترل و ابزاردقيق و تکمیل فهرست سازندگان ساخت داخل برای درج در جدول AVL تفکیکی وزارت نفت از دیگر مواردی بود که در گزارش مخلص ­آبادی به آن ها اشاره شد.

بازار صنایع دام، طیور و کشاورزی، بازاری بزرگ و بکر برای اعضای انجمنی

در ادامه این گزارش آقای مهندس شهابی، رئیس کمیته تخصصی تجهیزات کشاورزی، دام و طیور به ایراد گزارش عملکرد این کمیته پرداختند. شهابی با تأکید بر وسعت بازار بزرگ بخش کشاورزی و دام و طیور کشور، به حاضران توصیه کردند که به این بازار توجه ویژه ای را مبذول دارند. تعامل با کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران؛ ممانعت از تشکیل انجمن­ های موازی در حوزه کاری کمیته و حضور فعال در جلسات کمیته­ واردات تجهیزات در وزارت جهاد کشاورزی از اهم اقداماتی بود که شهابی در گزارش خود به آن ها اشاره نمود. شهابی در خاتمه پیشنهاد نمود که انجمن، با هدف فراهم شدن امکان نفوذ بیش تر اعضا به بازار اتوماسیون مزارع پرورش طیور، به عضویت انجمن ملی طیور ایران به عنوان یک تشکل بالادستی صاحب قدرت در این صنعت درآید.

مهندس رضا ساسانی
بازرس انجمن

لزوم شفاف­ سازی و شناسایی دقیق توانمندی ­های شرکت ­های عضو انجمن

در ادامه نوبت به کمیته تخصصی سازندگان سامانه ­های کنترل یکپارچه رسید. آقای مهندس مهابادی، رئیس کمیته مذکور در گزارشی که از اقدامات این کمیته به حاضران در مجمع ارائه نمودند به مواردی چون تعیین اهداف کمیته؛ تهیه نسخه پیش ­نویس نقشه راه مطالعه و استخراج حجم بازار اتوماسیون و ظرفیت تولید سازندگان داخلی؛ توافق با هیأت مدیره انجمن در خصوص روش انعکاس زمینه ­های فعالیت شرکت ­ها به وزارت نفت؛ تهیه جدول کامل AVL و تعامل گسترده و سازنده با سایر کمیته­ های انجمن اشاره کردند. مهابادی در ادامه بر لزوم شفاف ­سازی و شناسایی دقیق توانمندی­ های شرکت­ های عضو انجمن برای فراهم شدن امکان حداکثر استفاده از توانایی داخلی توسط کارفرمایان عمده، به ­ویژه وزارت نفت تأکید کرد و آن را به عنوان یکی از مأموریت­ های مهم کمیته در ادامه مسیر خود برشمرد.

لزوم بازیابی و بازسازی جایگاه شرکت­ های تأمین کننده نزد نهادهای متولی صنعت

آقای مهندس باصری­ زاده، به نمایندگی از سوی خانم مهندس حق­ بین نظرپاک، رییس کمیته تخصصی تأمین کنندگان که به علت حضور در سفر کاری موفق به حضور در مجمع نشدند، گزارش مبسوطی از اقدامات و دستاوردهای این کمیته که به تازگی سال نخست فعالیت خود را پشت سر گذاشته است، به حضار ارائه نمودند.

مهندس پژمان تراکمه بازرس علی البدل

باصری­ زاده ضمن تأکید بر جایگاه و نقش ارزشمند شرکت­ های تأمین کننده اقلام اتوماسیونی در زنجیره تأمین نیازهای صنایع کشور و گلایه از کم توجهی به این شرکت­ ها، تحت تأثیر تمرکز همه جانبه بر حمایت از ساخت داخل، بر لزوم بازیابی و بازسازی جایگاه شرکت ­های تأمین کننده نزد نهادهای متولی صنعت، به ویژه وزات صنعت، معدن و تجارت تأکید نمود.
شناسایی مشکلات اعضا در رابطه با ثبت سفارش و برگزاری جلسه با مدیرکل دفتر تخصصی مرتبط در وزارت صنعت، معدن و تجارت در این خصوص؛ استخراج تعرفه­ های مربوط به کالاهای اتوماسیونی؛ پیگیری و ارایه راهکار جهت استفاده از اعتبار شرکت­ های تأمین کننده نزد شرکت­ های مادر در فرآیند ثبت سفارش و تأمین کالا؛ بررسی مشکلات شرکت­ ها در ارتباط با گمرک و برگزاری جلسه با شرکت های مشاور امور گمرکی جهت یافتن راهکارهایی در راستای کاهش مشکلات اعضا و زمینه­ سازی جهت ارتقاء سطح تعاملات میان شرکت­ های تأمین کننده، از جمله مواردی بود که باصری ­زاده از آن ها به عنوان اهم اقدامات کمیته تخصصی تأمین کنندگان یاد کرد.
باصری ­زاده انجام امور مقدماتی جهت ایجاد بستری مناسب در فضای مجازی به منظور ارائه توانمندی­ ها و محصولات شرکت ­های تأمین کننده عضو انجمن به کارفرمایان و صنعت کشور را از اقدامات در دست اجرای این کمیته برشمرد و ابراز امیدواری کرد که راه اندازی این پورتال، زمینه لازم برای همکاری ­های B2B میان اعضای انجمن با یکدیگر و با کارفرمایان بیش از پیش افزایش یابد.

مهندس مرتضی مخلص آبادی فراهانی

دبیرخانه

بخش پایانی گزارش ارایه شده به مجمع به فعالیت ­­های دبیرخانه انجمن طی یک سال گذشته اختصاص داشت که توسط آقای مهندس وحید تیموری دبیر انجمن صنفی شرکت ­های اتوماسیون صنعتی ارائه شد. وی به گزارش­ های ارائه شده از سوی اعضای هیأت مدیره اشاره و خاطر نشان کرد که این گزارش به نوعی انعکاس دهنده­ تلاش همکاران خدوم دبیرخانه نیز هست. معرفی و تقدیر از زحمات کارکنان دبیرخانه­ انجمن بخش دیگری از بیانات دبیر انجمن را تشکیل می ­داد و در این ارتباط از خانم­ ها، مهندس سمیرا محمودی مدیر داخلی انجمن و مدیر اجرایی ماهنامه­ صنعت هوشمند، سارا اوجاقی مسؤول دفتر انجمن و المیرا محمودی مسؤول حسابداری انجمن تقدیر و تشکر به عمل آمد.
تیموری، از دست دادن برخی نیروهای ارزشمند دبیرخانه به دلیل مشکلات مالی را به عنوان حادترین معضل کنونی انجمن برشمرد و ابراز امیدواری کرد که با تدبیر هیأت مدیره دهم و همکاری اعضا شاهد برون رفت انجمن از مشکلات مالی جاری باشیم. 

اعضای هیأت مدیره­ دوره­ دهم انجمن صنفی شرکت­ های اتوماسیون صنعتی

مهندس مهدی شهابی عضو هیأت مدیره دوره نهم

در ادامه­ جلسه برای انتخاب هیأت مدیره­­ دوره­ دهم انجمن رأی گیری به عمل آمد و بر این اساس آقایان مهندس علی کاوندی از شرکت نوین دانش آینده، آقای مهندس همایون رشیدی از شرکت توسعه تأمین پرشیا، آقای دکتر خلیل سجاد از شرکت مهندسی بین‌المللی فولاد تکنیک، آقای مهندس رضا خلیلی از شرکت آترو فرآیند ایرانیان، آقای مهندس محمد حسن ابراهیمی یزدی از شرکت ایورد آریا به عنوان اعضای اصلی هیأت مدیره و آقای مهندس احمد نصری مهاجری از شرکت فرانگر صنعت و آقای مهندس مهران باباپور از شرکت منابع انسانی مهندسی ایراث به عنوان اعضای علی البدل هیأت مدیره برای مدت 3 سال انتخاب شدند.

بازرسان انجمن

سپس نوبت به معرفی کاندیداهای بازرسی انجمن و رأی ­گیری در این خصوص رسید که در نهایت پس از شمارش آراء آقای مهندس مسعود مهرداد از شرکت کامپیوتری برگ و آقای مهندس رضا ساسانی از شرکت مهندسی کنترل پویان به عنوان بازرسان اصلی انجمن و آقای مهندس پژمان تراکمه از شرکت نیرو کنترل سامان (نیکسا) به عنوان بازرس علی­ البدل انجمن برای مدت یک سال انتخاب شدند.

مهندس علیرضا مهابادی

دیگر مصوبات مجمع عمومی عادی

گزارش مالی سال منتهی به 1400/07/30 و بودجه­ پیشنهادی سال آینده انجمن توسط آقای مهندس پژمان تراکمه، خزانه­ دار انجمن و آقای مهندس مهران باباپور که در مقطع زمانی قبلی مسؤولیت خزانه ­داری انجمن را در دوره نهم هیأت مدیره بر  عهده داشتند ارائه شد و مورد تصویب مجمع قرار گرفت با عنایت به توضیحات خزانه ­دار و دبیر انجمن مبنی بر محدودیت شدید منابع مالی در اختیار انجمن پیشنهاد افزایش حق عضویت در سال مالی پیش رو از سوی مجمع محترم پذیرفته شد و مبلغ حق عضویت پیشنهادی ماهانه 10 میلیون و 500 هزار ریال به تصویب مجمع محترم رسید. هم چنین اختیار تصمیم ­گیری پیرامون شرکت­ های بدهکار عضو که پیش از این عضویت ایشان طبق اساسنامه انجمن به حالت تعلیق درآمده بود از سوی مجمع محترم به هیأت مدیره­ دوره­ دهم تفویض گردید.
روزنامه­ اطلاعات هم چون سال گذشته به عنوان روزنامه­ کثیرالانتشار انجمن انتخاب شد.
مجمع سال 1400 انجمن صنفی شرکت ­های اتوماسیون صنعتی در در ساعت هجده با گرفتن عکس یادگاری به کارخود پایان داد.

مهندس رضا باصری زاده
مهندس وحید تیموری

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

دیدگاهتان را بنویسید